Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax serverad med ljummen potatissallad med lök, rädisor och dill

Recept till 4 personer

800 g lax
smör till stekning
12 st fasta potatisar
1 st schalottenlök
½ st rödlök
5 st rädisor
gräslök
dill
salt
svartpeppar
olivolja
saften från en halv citron

Sätt ugnen på 150 C
Salta laxen och stek den i stekpanna på alla sidor så den får fin färg.
Lägg laxen på en ugnsfast form och baka den färdigt i ugnen i ca 10 minuter
Koka potatisen mjuk i rikligt saltat vatten.
Häll av vattnet och låt potatisen svalna något medan du förbereder grönsakerna.
Strimla schalottenlöken och rödlöken fint.
Dela rädisan i båtar eller tunna slantar.
Hacka gräslök och dill.
Dela den ljumna potatisen i en blandbunke. Blanda med grönsakerna och smaksätt med olivolja, citronsaft, salt och peppar.