Mor Beryls kokta torskrygg

Mor Beryls kokta torskrygg med äggsås, kokt potatis och gröna ärtor

Recept till 4 personer

800 g torskrygg i portionsbitar
1 st lagerblad
10 st vitpepparkorn
5 st kryddpepparkorn
salt

2 st ägg
2 msk vetemjöl
2 msk smör
2 dl fiskspad från kokningen
2 dl grädde
salt och vitpeppar

Koka upp rikligt med vatten i en kastrull med lagerblad, vitpepparkorn samt kryddpeppar.
Lägg försiktigt i torsken och låt sjuda i 8-10 minuter beroende på tjocklek på fisken.

Äggsås

Koka äggen helt igenom och kyl ner. Skala och hacka grovt.
Smält smöret i en kastrull och slå på vetemjölet och rör runt till en ljus bottenredning.
Slå på lite av fiskspadet först under vispning för att undvika klumpar. När du har en slät tjockflytande sås kan du slå på resten av vätskan i ett snabbare tempo. Tillsätt grädden och koka upp. Låt sjuda i fem minuter för att få bort smaken av vetemjölet. Smaka av med salt och nykvarnad vitpeppar och vänd sist i de hackade äggen.

Servera med kokt potatis och gröna ärtor.